tr?id=300626066194206&ev=PageView&noscript=1 Aquamin, HOYA VS | HOYA V.S. - Subotica
Proizvodi

Aquamin

Aquamin1
Aquamin01_1
logo_ecocert_r
OMRI_logo

AQUAMIN je koncentrovani biostimulator praškaste formulacije, idealan za fertirigaciju ili za uobičajeno mešanje sa ostalim hranivima. Dokazano poboljšava produktivnost metabolizma biljke, za zdraviji i otporniji rast tokom celog životnog ciklusa biljke i daje podršku u kritičnim fazama razvoja. Brzo se apsorbuje jačajući zidove ćelija, osnažuje biljke za buduće stresne faze razvoja i povećava usvajanje i efikasnost hranljivih materija.

SASTAV:
Organski azot (N) vodorastvorljivi ........ 10%
Biljni peptidi ...................................... 62%
Formulacija - kvašljivi prašak.

AQUAMIN ne sadrži proizvode životinjskog porekla, pogodan je i bezbedan za proizvodnju svih vrsta hrane, uključujući i proizvodnju hrane za bebe i sveže mešane salate.

OVAJ PROIZVOD SADRŽI PEPTIDE KOJI STIMULIŠU RAZVOJ BILJAKA!

Biljni proteini iz celokupne Italpollinine proizvodnje dobijaju se hidrolizom, a pri tome se koriste isključivo najkvalitetnije biljne sirovine, bez prisustva GMO organizama i sadržaja otpadnih proizvoda životinjskog porekla.

Biološki aktivni biljni peptidi dobijeni procesom enzimske hidrolize deluju na specifične receptore ćelijske membrane dobijajući specifične odgovore ćelija što za rezultat daje reakciju kao što su snažniji razvoj korena, povećana stimulacija klijanja, otpornost na stres, povećanje veličine plodova.

Zovemo ih Peptidi Biljni Stimulatori - PSP. Za razliku od slobodnih aminokiselina, ovi peptidi imaju efikasnije, očiglednije i prirodnije biostimulativno dejstvo za poboljšanje apsorpcije hranljivih materija, ublažavanje efekata abiotičkog stresa i povećanja usvajanja efikasnosti đubriva.

Aquamin sadrži i tzv. LRPP-peptide, koji pomažu razvoju lateralnog (bočnog) korena i opšteg stanja biljke.

PREDNOSTI:

  • Utiče na rast biljaka i povećava prinos.
  • Priprema biljku za prevazilaženje stresa i utiče na bolji razvoj.
  • Utiče na bolje usvajanje hranjivih elemenata.
  • Povećava prinos i kvalitet.
  • Podiže organoleptička svojstva useva kao što su intenzivnija boja ploda i veća količina šećera, veću krupnoću plodova i ujednačenost plodova.
  • Brža apsorpcija hraniva naglo povećava sam rast i razvoj biljaka.
  • Praškasta, vodorastvorljiva formulacija olakšava i omogućava široku primenu u proizvodnji.

UPOTREBA I KOLIČINA PRIMENE:

Primenjuje se fertigacijom - standardnim sistemima za navodnjavanje, u količini od 2 kg/ha, ili mešanjem sa supstratima za setvu u količini 3-5 kg/m³.