tr?id=204892369268210&ev=PageView&noscript=1 Leaf-MT | HOYA V.S. - Subotica
Proizvodi

Leaf MT

Tečno đubrivo sa dodatkom cinka i povećanim propratnim insekticidnim dejstvom

Leaf_MT_2024
SASTAV:

  • 2% cink
  • Posebna mineralna ulja
  • Organske kiseline
  • Aktivni agensi na površini biljke

LEAF-MT - Tuta absoluta ili paradajzov moljac je štetočina koja napada pre svega paradajz, ali i ostale biljke iz familije Solanaceae. Ova štetočina u značajnoj meri umanjuje prinos kao i kvalitet ploda paradajza. Larve jedu (miniraju) unutrašnjost lista, ali se ubušuju i u sam plod i hrane njime takođe. Tuta absoluta ima i do 12 generacija godišnje, leže preko 260 jaja, pa je zaštita protiv ovog moljca veoma složena. Kako se zaštititi od jedne ovakve pošasti?

Ovde na scenu stupa novi preparat koji se od skoro nalazi na našem tržištu, a zove se LEAF-MT. Sam preparat predstavlja smešu etarskih ulja, susama, lecitina, emulgatora, deterdženata itd. Preparat je potpuno organski i nije štetan po ljude i životnu okolinu, pa samim tim nije potrebna nikakva maska ili dodatna zaštita prilikom njegove primene.

NAČIN DELOVANJA:

Kako deluje preparat LEAF-MT? Cilj samog tretmana je fizički kontakt preparata sa letećim formama, tj. odraslim jedinkama Tute, pri čemu ih mineralna ulja i organske kiseline blokiraju (zalepe) na listu ili zemlji, dok aktivni agensi uništavaju njihova krila, noge i antene, koji se bukvalno istope! Posle samo jednog tretmana leptiri popadaju, ne mogu da lete, hodaju, niti da polažu jaja. Uginu u roku od tri dana.

Prskanje momentalno obara leteće forme Tute, tj. odrasle jedinke, ali ne deluje na larve i jaja. Iz tog razloga se za potpuno rešenje i uništenje ove štetočine mora koristiti i nešto od preparata koji deluju na jaja i larve.

LEAF-MT deluje kontaktno, i deluje samo na odrasle jedinke. Preporučena doza primene je 300ml preparata na 100l vode, a tretman je poželjno izvesti uveče, jer je tada i najveća koncentracija letećih formi Tute. Ne može doći do pojave rezistencije jer preparat na moljca deluje kontaktno, fizički. Nema nikakvih rezidua, preparat je organski i potpuno neškodljiv, BEZ karence!

MEŠANJE

Ne mešati sa vrlo kiselim i baznim proizvodima. Ukoliko se mešavina mora napraviti, početi sa malim količinama pod nadzorom ovlašćenih lica.

Neka vaši problemi sa Tutom absolutom zauvek postanu prošlost!

PRE                                                                        POSLE

Leaf_MT_tuta_pre_smanjena Leaf_MT_tuta_2_smanjena