tr?id=204892369268210&ev=PageView&noscript=1 Duetto 3-3-7,peletirano,organsko đubrivo,mikroorganizmi, | HOYA V.S. - Subotica
Proizvodi

Duetto (3N - 3P2O5 - 7K2O)

bubamara dozvoljeno_u_org. visoka_cistoca rezidue bez_hlora bez_metala 

Duetto_HNsm

Duetto_logo_400px

Duetto je organsko peletirano đubrivo koje je zahvaljuljući svom specifičnom sadržaju organske materije namenjeno pre svega biljkama koje zahtevaju povećanu količinu kalijuma. Kalijum ima značajnu ulogu u procesu sazrevanja plodova, očvršćavanju ćelijskog zida, sintezi šećera (paradajz, paprika, grožđe, voće, duvan). Kalijum zbog svoje uloge u fotosintezi, poboljšava asimilaciju hranljivih materija, a takođe pozitivno deluje na otpornost prema suši. Kalijum je vrlo bitan elemenat kada je u pitanju priprema biljke za prezimljavanje. Idealan je za korišćenje u zemljištima koja su prezasićena solima. Takođe može se primeniti u zemljištima koja sadrže puno hlorida kao i u kulturama koje imaju povećanu osetljivost na hlor.

Duetto oslobađa veliku količinu organske materije i huminskih kiselina koje poboljšavaju strukturu zemljišta i vrše aktivaciju mikroflore i na taj način smanjuju iscrpljenost zemljišta.

SASTAV

Ukupan azot (N) 3%
Ukupan fosfor (P2O5) 3%
Kalijum (K2O5) 7%
Vodorastvorljiv magnezijum (MgO) 2%
Vodorastvorljivo gvožđe (Fe) 0,8%
Vodorastvorljiv bor (B) 0,2%
Ugljenik u organskom obliku (C) 31%
Organski sastav 62%
Huminske kiseline 4%
Fulvinske kiseline 7%
Vlaga 8%
pH vrednost 7

 

TEHNIČKI LIST