tr?id=204892369268210&ev=PageView&noscript=1 preporuka za proizvodnju jagode, Hoya VS | HOYA V.S. - Subotica
Aktuelnosti

Preporuka za proizvodnju jagode na otvorenom polju i u zatvorenom prostoru...

11_05_2023
Poštovani proizvođači jagode,

Na otvorenom polju trenutno je aktuelna fenofaza precvetavanja i intenzivnog rasta i razvoja plodova. Treba znati da plodovi rastu i razvijaju se u tri faze, gde u prvoj dolazi do intenzivnog delenja ćelija, u drugoj do razvoja semena, i trećoj gde se formirane ćelije pune potrebnim sadržajem.

Promenljive vremenske prilike itekako otežavaju ishranu biljaka jagode na otvorenom polju, i zbog toga fokus treba dati na biostimulaciju i mikrobiološka đubriva. Konkretno uz GRINTA BERRY 14-7-26 + MgO+ME vodotopivo đubrivo, preporuka je primeniti MIKROBIOLOŠKO ĐUBRIVO TIFI. Preko lista, uz redovnu ishranu sa GEL Ca/B dodati VRHUNSKI BIOSTIMULATOR GEL PRO-FORTE.

U zaštićenim prostorima dominira fenofaza intenzivne berbe plodova jagode. Oblačni dani, i promenljive vremenske prilike otežavaju sazrevanje ploda i dostizanje njegove odgovarajuće veličine. Sada uz redovnu ishranu treba dodati inovativna đubriva koja usmeravaju kretanje hraniva u plod, odnosno da se napune ćelije koje su se prethodno formirale. Konkretno uz GRINTA BERRY REDOVNO U NAIZMENIČNIM INTERVALIMA DODAVATI ABUNDANCIJU I NITROPLUS. Preko lista, uz GEL FRUIT u narednim danima koristiti N-BALANCER.