tr?id=300626066194206&ev=PageView&noscript=1 Cvekla | HOYA V.S. - Subotica
Proizvodi

Cvekla

Firma HOYA VS je u saradnji sa nekoliko evropskih semenskih kuća napravila selekciju za nas najinteresantnijih korenastih povrtarskih vrsta, a semena ovih sorti i hibrida se nalaze u našoj standardnoj ponudi, dostupna tokom cele godine. Od novosti u ponudi izdvajamo našu novu hibridnu cveklu, a radi se o italijanskoj selekciji firme CORA SEED.

Cvekla1korenasti

Korenasto povrće je neupadljivo, bez mirisa, a često i duboko u zemlji. Neslavnoj i pomalo nepravednoj sudbini korenastog povrća savršeno pristaje i podatak zabeležen u srednjem veku da su seljaci morali zemljoposednicima davati svo povrće koje raste iznad zemlje dok su ono koje je bilo sakriveno ispod zemlje mogli zadržati za sebe, sobzirom da su ga ovi smatrali drugorazredniim.

Naravno sve zablude o korenastom povrću su vrlo brzo rešene, jer je neverovatno koje bogatstvo sakriva zemlja. Ovo povrće je bogato biljnim vlaknima, vitaminima i mineralima, niskokalorično je, a pojedine vrste imaju obilje betakarotena (mrkva), gvožđa (cvekla) i kalijuma (paštrnjak).