Proizvodi

Boranija

Veliki deo proizvođača iz hobby proizvodnog segmenta, a to znači da skoro svaka ozbiljnija bašta i okućnica u Srbiji proizvodi boraniju u nekom svom kutku. Da bismo zadovoljili i ovaj segment tržišta, proširili smo od skoro našu ponudu sa tri različita tipa boranije. Radi se o francuskim novim selekcijama pod nazivima FORTAL (žuta olovka), Recital (zelena olovka), Goldoral (žuta pljosnata). Sve tri spadaju u segment niskih (čučavih) boranija, a iz sezone u sezonu polako zauzimaju svoje zasluženo mesto na tržištu.

Boranija1_1boranija

Boranije je veoma dobar izvor vitamina A i vitamina C. Jedna porcija boranije obezbeđuje telu 17% preporučene dnevne doze vitamina A i 20% preporučene dnevne doze vitamina C. Osim toga, ova biljka je bogata vlaknima, niskokalorična, a sadrži i znatne količine gvožđa i kalijuma.

Kalorije od masti koje dospevaju u naš organizam kada konzumiramo boraniju jedva dostižu 1 kcal. Jedna puna šolja boranije sadrži 2 g proteina. Poželjno je znati da boranija sama po sebi ne može zadovoljiti hranljive potrebe čoveka, pa se preporučuje konzumacija bornaije uz neko osnovno jelo ili uz salatu.