tr?id=204892369268210&ev=PageView&noscript=1 Salata | HOYA V.S. - Subotica
Proizvodi

Salata

Što se tiče salate, provereno dobre selekcije, su zadnjih nekoliko sezona unapređene i poboljšane pre svega što se tiče otpornosti.

Svake sezone postavljamo mnogobrojne oglede i testiramo veliki broj novih potencijalnih sorti salate. Za naše tržište svakako najvažniji segment je puterica tip salate, pa shodno tome najveći fokus u selekciji je upravo na ovom segmentu. Ponuda selekcije ostalih tipova salata poput: batavie, lola bionde, lola rose,

hrastovog lista, uveliko se pripremaju za neku od narednih sezona.

salata1salata

Nutritivno gledano zelena salata spada u zdrave namirnice. Veoma je malog kalorijskog iznosa, tačnije na 100 gr ima oko 15 kalorija. Proteina ima 1,23 grama, a ugljenih hidrata ima oko 3,29 grama na 100 grama. Sto grama zelene salate ima oko 2,1 gram vlakana. Vrlo je lagan obrok, pa je pogodan za osobe koje unose manji kalorijski iznos od predviđenog. Njenu masu čini 95% voda, a ostalih 5% sadrži zdrave makronutrijente. U zavisnosti od sorte, zelena salata je dobar izvor vitamina A i vitamina K. Sorte tamnijih salata, odnosno salata sa tamnijim listovima imaju veće koncentracije vitamina A. Od minerala sadrži znatnu količinu kalijuma, koji je bitan za sve neurološke funkcije. Kalijum je osmi ili deveti elemenat po masi u ljudskom telu, a zauzima oko 0,2% ukupne mase tela.