tr?id=204892369268210&ev=PageView&noscript=1 GroGreen PRO-FORTE | HOYA V.S. - Subotica
Webshop

GroGreen PRO-FORTE

GROGREEN GEL PRO-FORTE je proizvod za jačanje biljaka koji sadrži aminokiseline, vitamine i poliole isključivo biljnog porekla.

Aminokiseline i komplex vitamina unapređuju razvoj korena i vegetativni rast, podstiču cvetanje, oprašivanje i zametanje plodova, povećavaju količinu i kvalitet plodova i štite useve od nepovoljnih uslova. Slobodne aminokiseline koje se nalaze u ovom gelu se brzo usvajaju od strane useva i utiču na veliki broj fizioloških funkcija.

Polioli su komponente koje posreduju u metaboličkim procesima i povećavaju i ubrzavaju reakciju biljaka na abiotske stresove kao što su suša, hladnoća ili zaslanjeno zemljište. Imaju ulogu i u fotosintezi i translokaciji ugljenika u usevu.

PRO-FORTE se izdvaja kao visoko-koncentrovani (40% aminokiselina) proizvod (ili đubrivo) sa ujednačenim količinama različitih aminokiselina (uglavnom prolina, glicina i glutaminske kiseline), ne sadrži hloride i teške metale i potpuno je rastvorljiv.

Pro_Forte_AA_tabela1

Načini korišćenja i vreme primene

Primena preko sistema za zalivanje

  • Žitarice (pšenica, ječam itd): Primeniti 3 – 4 kg/ha na početku sezone. Ponoviti pre cvetanja.
  • Usevi na otvorenom polju: Primeniti 2 – 4 kg/ha u fazi 4 – 6 listova. Ponoviti pre cvetanja i nakon zametanja plodova.
  • Usevu u plasteniku: Primeniti 3 – 4 kg/ha za vreme kritičnih faza razvoja. Početi sa primenom nakon rasađivanja.
  • Voće, grožđe, itd: Primeniti 4 – 6 g/ stablu na početku aktivnosti korena, zatim nakon zametanja plodova do početka zrenja plodova. Ponoviti aplikaciju i nakon berbe.

Folijarna primena

Primenjivati za vreme kritičnih faza razvoja biljke (presađivanje, razvoj korenovog sistema, cvetanje i zametanje plodova, rasta plodova, pre zime, pre i nakon primene pesticida itd). Koristiti u koncentracijama od 200 – 300g/ 100 l vode po tretmanu. Nikad ne preći maksimalnu koncentraciju od 0,5% (ili 500g/ 100 l vode). Ne nanositi tokom veoma vrućeg vremena ili na useve pod vodnim stresom. Najbolje vreme za nanošenje je rano ujutro ili uveče.

  • Žitarice: 2-2,5 kg/ha, pre bokorenja (GS21), cvast 1 cm (GS30).
  • Krompir: 2-3 kg/ha, za vreme inicijacije krtola, tokom faze punjenja.
  • Staklenici i povrće na otvorenom: 2-3 kg/ha, posle presađivanja, pre cvetanja, posle zametanja plodova, tokom nalivanja voća.
  • Voće: 3 kg/ha, na pupoljku, posle zametanja plodova, u fazi nalivanja plodova, posle berbe.
  • Vinova loza: 1,5-3 kg/ha, na novim izdancima u proleće, nakon zametanja plodova, u fazi šarka, posle berbe.

Proizvođač: Lima Europe NV

Uvoznik: HOYA V.S. doo

Zemlja porekla: Belgija

1.600,00 RSD/Kom