Aktuelnosti

Video klipovi - Gospođinci

Rezultati dana povrća u Gospođincima...

Iako su dani polja u Gospođincima već više od mesec dana iza nas, možemo vam još jednom prilikom pokazati postignute rezultate u ovoj izuzetno nepovoljnoj godini.

Za više video snimaka posetite naš you tube kanal.

Dinja i lubenica

Pored već standardnih i dobro poznatih hibrida (Kiros, Marianna, MG5265, i dr.) posebno se ističe hibrid dinje u ananas tipu "SUMMER". Kada su nam ljudi iz firme ELITE SEEDS govorili da je ovo već duži niz godina najprodavaniji hibrid ananaske na celom Mediteranu, mi smo tu informaciju primili sa velikom rezervom. Posle ovih Dana Povrća, ne postoji nikakva rezerva po pitanju kvaliteta ovog hibrida.

U mnoštvu izuzetnih hibrida lubenice nemoguće je izdvojiti samo jedan najbolji hibrid. Za nijansu bolji od ostalih pokazali su se hibridi MAGENTA, SUNSWEET, WM-9019 i EMBLEMA (crimson type) a posebno su se istakla tri hibrida sa tamnom bojom kore (sugar baby type) BLACK STAR, PASKAL i SWEET BABY. Takođe moramo da istaknemo dva vrhunska hibrida besemenih lubenica, sitnih plodova (1,5-2,5 kg) DENISE i NIKAS.

 

Luk


Kvalitetom i nadaprosečnim rezultatom posebno su se istakli hibridi "LAMYKA" i "ELENKA", standardni Cora Seeds hibridi, ali najveći pogodak ovih ogleda je novi, izuzetno rani hibrid luka dugog dana "CRX-2381". Reč je o hibridu tamno žute-smeđe boje, sa čvrstim i postojanim ovojnim listovima, prosečne težine 160-180 gr.

 

Salata


Firma HOYA V.S. već duži niz godina ima na raspolaganju širok dijapazon semena salata, a od ove godine se može i pohvaliti izuzetnim salatama tipa batavija.

Paprika


Pored nekoliko dobro poznatih hibrida koji se već duži niz godina kod nas proizvode na velikim površinama (RAMONA,SALMA,MIŠINA,KRALJICA,RUŽA i dr.) u narednoj godini će mo biti u prilici da svim povrtarima predstavimo još nekoliko vrhunskih hibrida koji su na ovim poljima potvrdili svoje osobine i nadprosečan kvalitet.

Tikvica

Sa relativno male površine, u periodu od mesec dana obrano je nekoliko tona svežih i atraktivnih plodova, kao dokaz da je tikvice moguće proizvoditi tokom celog leta, a da je potrebno samo napraviti i primeniti odgovarajući recept za ishranu i zaštitu.