tr?id=204892369268210&ev=PageView&noscript=1 Guanito i 12-5-15SK, borovnica, Hoya VS | HOYA V.S. - Subotica
Aktuelnosti

Poštovani proizvođači borovnice, pripreme na vreme uvek daju dobar rezultat...

Poštovani proizvođači borovnice,

Pripreme na vreme uvek daju dobar rezultat. Za takav dobar rezultat neophodna je priprema zemljišta vrhunskim peletiranim đubrivima Guanito i Italpollina 12-5-15 SK (bela Italpollina).

Vreme je za GUANITO! Nemojte rizikovati da zbog fosfora vaše biljke ne budu dobre...
Zašto je važno da je fosfor 100% dostupan, i da ga je moguće usvojiti od strane biljaka visokožbunaste borovnice? Znači li to da celokupni fosfor iz drugih đubriva nije dostupan, ili uopšte njegova raspoloživot u zemljištu može biti ograničena?

Dostupnost fosfora za biljke visokožbunaste borovnice tokom čitave sezone, odnosno u produženom periodu vremena je krucijalna za ostvarenje visokih prinosa. Sve navedeno, bez bilo kojih nejasnoća, praktično pojašnjeno u nastavku.

Prva moć GUANITA, odnosno njegova jedinstvenost ili vrhunska vrednost jeste da on sadrži ORGANSKI FOSFOR.

01_Borovnica_12_5_15_i_Guanito_0

02_Borovnica_12_5_15_i_Guanito_0

03_Borovnica_12_5_15_i_Guanito_0

BELA ITALPOLLINA, kako su je proizvođači nazvali, je organomineralno đubrivo formulacije 12-5-15 SK, koje sadrži osnovna makro i mezohraniva neophodna za rast i razvoj biljaka borovnice u kompleksu zajedno sa organskom materijom. Zbog svoje veze sa organskom materijom osnovna hraniva u ovom đubrivu su u mnogo značajnijim količinama u odnosu na formulacije u mineralnim.

Istovremeno, hraniva u kompleksu sa organskom materijom u ovom đubrivu su pristupačnija za biljke borovnice odmah onog momenta kada su potrebna, ali i tokom čitave sezone, što nije slučaj kod mineralnih đubriva, posebno onim koja se koriste uobičajeno. Prema tome, u pogledu izvora osnovnih hraniva za biljke borovnice azot (N), fosfor (P), kalijum (K), kalcijum (Ca), magnezijum (Mg) i sumpor (S), ovo organomineralno đubrivo pruža daleko više od bilo kojeg mineralnog, te ih potpuno isključuje iz potrebe za primenom prilikom ishrane biljaka visokožbunaste borovnice. Takođe, zbog sadržaja biološki aktivne organske materije doprinosi ishrani biljaka borovnice i mikroelementima...

04_Borovnica_12_5_15_i_Guanito_0

05_Borovnica_12_5_15_i_Guanito_0