Aktuelnosti

Gospođinci

Obiđene parcele sa najvećim povrtarskim proizvođačem u našoj zemlji, Đukić Lazarom.

Gospođinci

Firma HOYA kao i svake sezone, na kraju vegetacionog perioda obišla je proizvodne parcele najvećeg proizvođača povrća u Srbiji - Đukić Lazara. Za vreme posete u Gospođincima, akcenat je bio na povrću koje se već ustalilo na njivama Lazara Đukića, a to su crni luk, cvekla, mrkva, paprika babura, …
Sa hibridima crnog luka, italijanske firme sa kojom sarađujemo “Cora seed”, koji poseduju fantastični genetski potencijal, prinosi od 80-90 t/ha nisu više nikakvo čudo. Među hibridima apsolutno po svim parametrima prednjači Elenka F1, a po prinosu, potencijalu rodnosti i mogućnosti dugog lagera u stopu ga prati Lamyka F1.
Obiđene su i parcele pod cveklom gde smo se uverili u rodnost sorti jednog od naših dobavljača francuske firme “GSN”. Zaključak je da su sorte cvekle firme “GSN” apsolutno konkurentne sa bilo kojom drugom višestruko skupljom konkurentskom cveklom.
Parcele pod mrkvom su izgledale vrlo impresivno, a prinosi su bili rekordni. Još jednom, kao I nebrojeno puta pre toga su se dokazale mrkve Bentley i Bengala.
Oko babure Ramone F1 firme “Cora seed” nismo puno gubili vremena, jer se ona dokazala na ovom imanju i tradicionalno se radi na površini od oko 15 KJ.