Webshop

Leaf MT

stimulatori prirodne odbrane biljaka_leaf mt

LEAF-MT - Tuta absoluta ili paradajzov moljac je štetočina koja napada pre svega paradajz, ali i ostale biljke iz familije Solanaceae. Ova štetočina u značajnoj meri umanjuje prinos kao i kvalitet ploda paradajza. Larve jedu (miniraju) unutrašnjost lista, ali se ubušuju i u sam plod i hrane njime takođe. Tuta absoluta ima i do 12 generacija godišnje, leže preko 260 jaja, pa je zaštita protiv ovog moljca veoma složena. Kako se zaštititi od jedne ovakve pošasti?

NAČIN DELOVANJA:

Kako deluje preparat LEAF-MT? Cilj samog tretmana je fizički kontakt preparata sa letećim formama, tj. odraslim jedinkama Tute, pri čemu ih mineralna ulja i organske kiseline blokiraju (zalepe) na listu ili zemlji, dok aktivni agensi uništavaju njihova krila, noge i antene, koji se bukvalno istope! Posle samo jednog tretmana leptiri popadaju, ne mogu da lete, hodaju, niti da polažu jaja. Uginu u roku od tri dana.

Prskanje momentalno obara leteće forme Tute, tj. odrasle jedinke, ali ne deluje na larve i jaja. Iz tog razloga se za potpuno rešenje i uništenje ove štetočine mora koristiti i nešto od preparata koji deluju na jaja i larve.

LEAF-MT deluje kontaktno, i deluje samo na odrasle jedinke. Preporučena doza primene je 300ml preparata na 100l vode, a tretman je poželjno izvesti uveče, jer je tada i najveća koncentracija letećih formi Tute. Ne može doći do pojave rezistencije jer preparat na moljca deluje kontaktno, fizički. Nema nikakvih rezidua, preparat je organski i potpuno neškodljiv, BEZ karence!

Proizvođač: DRN Kimya

Uvoznik: HOYA V.S. doo

Zemlja porekla: Turska

2.900,00 RSD/Kom