Aktuelnosti

Uzgoj jagoda u zatvorenom prostoru

Naše kolege Boban Kostić i Dušan Karimanović su sredinom oktobra bile u poseti proizvođaču jagoda u zatvoenom prostoru Miroslavu Marčeti

Jagodasto voće je jedan od bitnih segmenata rada u kompaniji Hoya VS. Pored sertifikovanih sadnica maline i borovnice, kao i kompletnog dodatnog asortimana proizvoda koji su neophodni za uspešnu proizvodnju (đubriva, supstrati itd.), u našoj ponudi mogu naći i Grow bag vreće sa supstratom specijalno namenjenim za uzgoj jagode. Ove Grow bag vreće nam dolaze iz Holandije, iz kompanije BVB, jednog od vodećih svetskih proizvođača najkvalitetnijih supstrata za sve potrebne vidove poljoprivredne proizvodnje.


Naše kolege Boban Kostić i Dušan Karimanović su sredinom oktobra bile u poseti proizvođaču jagoda u zatvoenom prostoru, Miroslavu Marčeti, koji se opredelio upravo za ovakav vid proizvodnje. Na slikama možete videti kako to izgleda, totalna tehnologija je prebačena na hidroponski način uzgoja. Naše kolege su dale u tom trenutku sve potrebne savete proizvođaču kako bi se jagoda dobro pripremila za nastupajući period i bezbedno ušla u fazu mirovanja.


Ukoliko imate bilo kakva pitanja na ovu temu, ili biste želeli da i sami krenete u ovakav način proizvodnje jagode, stručni tim Hoje vam stoji na raspolaganju.