Aktuelnosti

Salate - David i Oakly

Kod nas još uvek slabo zastupljene salate tipa hrastov list i kristalka, pokazale su svoj potencijal na gazdinstvu Tanasić Gordane.

Kod nas još uvek slabo zastupljene salate tipa hrastov list (OAKLY) i kristalka (DAVID), pokazale su svoj potencijal na gazdinstvu Tanasić Gordane iz mesta Noćaj. Vrlo atraktivne salate sa velikim glavicama.

OAKLY

Radi se o posebno interesantnoj i atraktivnoj vrsti salata koje se nazivaju "hrastov list". Oakly je nova sorta sa ovojnim listovima sjajno tamno crvene boje i izuzetnog ukusa. Listovi su gusto zbijeni, vrlo kovrdžavi i dugo nakon berbe zadržavaju svež izgled. Zavisno od gustine sadnje glavice su prosečne težine 350-550 grama. Namenjena je za dugu proizvodnju, od ranog proleća do kasne jeseni.

DAVID

Takođe nova, atraktivna sorta salate kristalke. Namenjena je za prozvodnju u periodu jesen - proleće, kako na otvorenom tako i u zaštićenom prostoru. Brzo zatvara glavicu i dugo čuva svežinu. Glavice su vrlo kompaktne, sa tamno zelenim listovima, hrskave strukture. Prosečna težina glavice je 500 - 800 grama.