tr?id=1324745488485272&ev=PageView&noscript=1 Optički refraktometar | HOYA V.S. - Subotica
Aktuelnosti

Refraktometar - ručni, standardni – univerzalni: 0-32% Brix

Optički uređaj za merenje sadržaja šećera u voćnom soku.

M032 ATC je visokokvalitetni optički refraktometar, specijalizovan za precizno određivanje sadržaja šećera u voću ili grožđu. Ovaj uređaj koristi BRIX skalu za prikazivanje vrednosti koncentracije šećera, gde je 1 BRIX ekvivalentan 1% šećera, što znači da 1% šećera predstavlja 1g šećera na 100g rastvora.

Untitled_design_9_

Važnost Upotrebe Refraktometra

Preciznost i Efikasnost

Refraktometar M032 ATC nije samo alat, već vaš najbolji partner na putu ka vrhunskom kvalitetu voća i vina. Sa njegovom preciznošću, lakoćom korišćenja i brzim rezultatima, bićete u mogućnosti da sa sigurnošću pratite zrelost i kvalitet svakog ploda.

Kontrola Kvaliteta

Zamislite mogućnost da sa samo nekoliko kapi soka odmah saznate tačan sadržaj šećera u vašem voću. Sa M032 ATC refraktometrom, ova vizija postaje stvarnost. Kontrola kvaliteta nikada nije bila lakša i efikasnija. Ovaj uređaj vam omogućava da odredite savršeno vreme za berbu, osiguravajući da vaši proizvodi budu najslađi i najkvalitetniji.

Optimizacija Proizvodnje

Za proizvođače vina, ovaj refraktometar je pravi alat. Precizna merenja šećera omogućavaju vam da savršeno kontrolišete proces fermentacije, postizajući tako idealne karakteristike vina koje će impresionirati svakog ljubitelja. Za voćare, tačno određivanje zrelosti voća znači manje otpada i veću efikasnost, što se direktno prevodi u veću zaradu.

IMG_20240705_WA0001

Postupak Merenja

 1. Priprema Prizme:

  • Podignite plastični poklopac sa prizme refraktometra.
  • Na prizmu nanesite nekoliko kapi tečnosti iz ispitivanog ploda. Ovo se može postići pomoću male pipete koja je uključena u paket, ili direktnim ceđenjem plodova ukoliko se merenje vrši na terenu, u voćnjaku.
 2. Postavljanje Uzorka:

  • Vratite plastični poklopac na prizmu tako da tečnost ravnomerno prekrije celu površinu prizme. Potrebno je osigurati da nema vazdušnih mehurića ispod poklopca.
 3. Očitavanje Vrednosti:

  • Usmerite refraktometar prema izvoru svetlosti.
  • Približite okular oku i, ukoliko je potrebno, izoštrite sliku okretanjem okulara levo ili desno.
  • Na vidnom polju će se pojaviti graduisana skala, na kojoj ćete očitati vrednost koncentracije šećera u BRIX jedinicama.

Untitled_design_10_