Aktuelnosti

NAJAVLJEN MRAZ!!! REAGUJTE NA VREME

Poštovani proizvođači,

Ovih dana konstantno vlada opasnost od prolećnih mrazeva, pa se potrudite da Vaše useve koji bi mogli biti oštećeni negativnim dejstvom mraza i niske temperature zaštitite na vreme. Ukoliko imate zasade sa jasno definisanim zelenim delovima biljke (stablo, list, cvet) preko kojih mogu da usvoje primenjeni preparat, počev od jagoda na otvorenom i u zatvorenom prostoru, rasada povrća i slično, naša je preporuka da ih pre najavljenih mrazeva tretirate preparatom MYR CINK MANGAN, od italijanskog proizvođača organskih đubriva Italpollina.

Poznato je aktivno dejstvo cinka kao ispomoć biljkama kod pojave ranih i poznih mrazeva, a kroz preparat MYR CINK MANGAN ćete biljkama, pored pomenutog cinka, dodati i jaku dozu aminokiselina biljnog porekla, kao i glukonsku kiselinu. Sve navedeno je bitno i potrebno biljci kako bi uspela da se pripremi za šok koji će je zadesiti dejstvom mraza i potencijalne štete koje bi on mogao da izazove. 

Naša preporuka je da preparat MYR CINK MANGAN odradite folijarnim tretmanom u dozi 1l preparata na 250-300 litara vode, jednokratnom primenom pre pojave najavljenog mraza.

I dobro zapamtite, preventivni tretman je uvek nešto što Vas najmanje košta, jer kako kaže narodna poslovica - bolje sprečiti, nego lečiti!