tr?id=204892369268210&ev=PageView&noscript=1 GL Micro, HOYA VS | HOYA V.S. - Subotica
Aktuelnosti

Gel Micro

GroGreen MICRO je đubrivo razvijeno za folijarnu primenu

U ponudi u našem web shop-u na adresi:

https://www.hoya-vs.com/webshop/dubrivo/gel-formulacije-vodotopivih-dubriva/gel-micro/

GL_MICRO_mix
Mikroelementi, za koje se često koristi izraz "elementi u tragovima" ,od presudnog su značaja za pravilan rast i razvoj biljke i kao takvi su nezamenljivi u svakom programu ishrane. Za razliku od makroelemenata nisu gradivni elementi, ali zato utiču na veoma bitne procese u samoj biljci kao što su stvaranje hlorofila, fotosinteza itd..

Iako su potrebe biljaka za mikroelementima male, nedostatak bilo kojeg od njih može prouzrokovati značajne gubitke u celokupnoj proizvodnji, a kao glavni simptomi nedostatka nekog od mikroelemenata su hlorotične promene na mladim listovima.

Glavni mikroelementi su Bor (B), Bakar (Cu), Gvožđe (Fe), Mangan (Mn), Molibden (Mo) i Cink (Zn). Nedostatak mikroelemanata u ishrani biljaka može biti prouzrokovan zbog nedostatka mikroelemenata u zemljištu, ali i zbog nemogućnosti usvajanja uzrokovanih previsokom pH vrednošću i u tom slučaju ih moramo dodati preko lista.

GL đubriva su nova generacija posebnih, vodotopivih đubriva, razvijena i odobrena u LEMAGRO timu. GL đubriva su stvorena u obliku emulzije - gela koji se meša sa vodom. Na oko primetna je takođe i velika razlika u sastavu, tj. visokog udela hraniva, jer je primenom ove tehnologije za proizvodnju omogućena visoka koncentrovanost (do 99%) uz minimalno učešće obaveznog nosača.

GL-micro je visokokoncentrovan kompleks mikroelemenata zasnovan na Liminoj GL tehnologiji i namenjen pre svega za folijarnu primenu. GLY16 nosioci poboljšavaju prodiranje u list i povećavaju usvajanje elemenata.

Zašto GL-micro?

  • Zbog svoje gelaste strukture ima odličnu rastvorljivost u vodi, a prilikom tretmana na list se nanese tanak film gela koji dugo stoji i na taj način omogućava duže usvajanje hraniva.
  • Bolja usvojivost - manji kompleksni agensi u GLY16 omogućavaju lakše prodiranje mikroelemenata u list. Pokretljivost mikroelemenata u biljci će biti brža i efikasnija u poređenju sa poznatim EDTA i DTPA sintetičkim agensima.
  • Sigurnost primene - GLY16 kompleksni agensi su manje fitotoksični za biljke nego sintetički helatni agensi.
  • Visoka koncentracija – zahvaljujući GL tehnologiji povećana je koncentracija mikroelemenata u preparatu, za razliku od već postojećih na tržištu, tako da je efekat primene dosta brži i primetniji.

Recite NE žutim listovima u vašem usevu !!!