tr?id=204892369268210&ev=PageView&noscript=1 Oliveg BMV, Hoya VS | HOYA V.S. - Subotica
Aktuelnosti

Efikasno suzbijte insekte uz smanjene doze insekticida

Kampanja_OLIVEG_i_BMV_23_04_2024
Poštovani povrtari,

Efikasno suzbijte insekte uz smanjene doze insekticida.

Oliveg se koristi uz klasične insekticide (a.m. Sulfoksaflor, Formetanat-hidrohlorid…) u konvencionalnoj zaštiti i tom prilikom se koriste minimalne preporučene doze tih insekticida. U organskoj proizvodnji se kombinuje sa proizvodom BMV i to kao za folijarnu, tako i za primenu preko zemljišta.

Oliveg je prirodni preparat za jačanje biljaka, biostimulans koji je pojačivač njihove prirodne odbrane u periodu prisustva: vašiju, bele leptiraste vaši, tripsa, gusenica, stenica, štitastih vašiju, leptira, mušica i grinja. Svoje delovanje ispoljava fiziološki (limonoidi remete sintezu holesterola u insektima uz antifeeding efekat), fizički (terpeni iz preparata razaraju kutikulu insekata), kao i mehanički (biljna ulja remete proces disanja kod insekata).
Lekovite i aromatične biljke i njihovi ostaci ekstrahovani samo vodom ili etanolom.

BMV - Tečno organsko mikrobiološko đubrivo specifičnog delovanja na procese u korenu i listu biljaka sa propratnim negativnim uticajem na razvoj žičnjaka, tripsa, biljnih vašiju, pregljeva/grinja i gusenica. Proizvod utiče na ubrzan vegetativni rast i razvoj korena. Aktivira i pojačava regeneraciju tkiva i stimuliše indukovanu sistemičnu otpornost (prirodnu odbranu) biljaka.