Actuals

NOVOST!!! - PARADAJZ

Uskoro u ponudi novi vrhunski hibridi paradajza....

Pogledajte naš novi asortiman paradajza za sledeću sezonu od raznih svetski poznatih selekcionarskih kuća.

SALISIDRO

Rani hibrid paradjza neograničenog porasta, krupnih, okruglih - blago spljoštenih plodova prosečne težine 200-250 grama. Namenjen je za ranu prolećnu i letnju proizvodnju na 8 do 10 etaža, nakon čega se mogu zalomiti vrhovi i ubrzati zrenje. Kratke internodije omogućuju da se puni kapacitet ovog hibrida ispolji do 2,5 metara u proseku. Vrlo ukusni plodovi podsećaju na domaće paradajze uzgojene na okućnicama. Vrlo tolerantan i produktivan hibrid.

Rezistencija: ToMV, TYLCV, V, Ff, Fol, For, IR Ma, Mi, Mj

YANKI

Novi rani indeterminantni hibrid izvanrednih karakteristika, namenjen za proizvodnju u zaštićenom prostoru. Idealno izbalansirana biljka obezbeđuje dugo i konstantno plodonošenje bez obzira na doba godine i uslove proizvodnje. Plodovi su uniformni, čvrsti sjajne crvene boje, prosečne težine 220-250 grama. Vrlo perspektivan hibrid.

Rezistencija: ToMV, TYLCV, V, Ff, Fol, For, IR Ma, Mi, Mj

RADAMES

Rani hibrid paradajza neograničenog porasta, namenjen za celogodišnju proizvodnju u različitim u slovima i objektima. Snažna i bujna biljka garantuje visoke i stabilne prinose tokom cele vegetacije. Ima kratke internodije što ga čini lakim za berbu. Plodovi su vrlo ukusni, čvrsi, okrugli, prosečne težine 200-250 grama. Plodovi dobro podnose transport i stajanje na tezgi a da pri tome ne izgube na kvalitetu.

Rezistencija: ToMV, V, Fol, For, IR, Ma, Mi, Mj

SAHMAT

Novi rani hibrid neograničenog porasta, namenjen za celogodišnju proizvodnju u objektima sa ili bez grananja. Biljka je vrlo kompaktna, sa snažnim korenom i sa kratkim internodijama. Daje uniformne okrugle plodove, sjajne tamno crvene boje, prosečne težine 200-220 grama. Plodovi su vrlo čvrsti i dobro podnose transport i kraće čuvanje. Preporučujemo ga za setvu u periodu, januar-april.

Rezistencija: ToMV, V, Fol, For, IR, Ma, Mi, Mj

CORABELL

Srednje rani indeterminantni hibrid paradajza krupnih plodova, 250-300 grama. Na cvetnim granama formira 5-6 blago spljoštenih i vrlo čvrstih plodova. Odlikuje se velikom otpornošću na bolesti i visokom tolerancijom na klimatske uslove. Namenjen je za proizvodnju u plastenicima sa ili bez grjanja.

Rezistencija: ToMV, TYLCV, V, Ff, Fol, For, IR Ma, Mi, Mj

AVATAR

SRednje rani indeterminantni hibrid krupnih plodova, tzv. "Beef" tip paradajza. Plodovi su izuzetnog ukusa prosečne težine 250-300 grama, blago spljošteni sa slabije izraženim ražnjevima. Snažna i bujna biljka obezbeđuje dugo i stalno plodonošenje. Iako je namenjena za sve tipove proizvodnje, naša je preporuka da se zbog svoje tolerancije na visoke letnje temperature koristi koristi za proizvodnju na otvorenom sa vertikalnim osloncem, na 8-10 etaža.

Rezistencija: ToMV, V, Fol, For, IR, Ma, Mi, Mj

CRX 31012

Novi rani determinantni hibrid njivskog paradajza namenjen za svežu potrošnju tokom cele godine. Uzgaja se sa ili bez oslonca i uspešno se zameće i plodonosi tokom celog leta pa sve do prvih niskih temperatura. Plodovi su čvrsti, blago spljošteni, prosečne težine 200-250 grama.

Rezistencija: ToMV, V, Fol, For, IR, Ma, Mi, Mj

SACADURO (TD-8268)

Novi niski, determinantni hibrid paradajza namenjen za njivsku proizvodnju i svežu potrošnju tokom cele godine. Snažna i bujna biljka izuzetno dobro podnosi letnje temperature i svojom zelenom masom štiti plodove od sunčevih ožegotina. Plodovi su vrlo ukusni, čvrsti, sjajne crvene boje, prosečne težine 200-220 grama. Uzgaja se bez oslonca ali može da se gaji i na stari tradicionalni način, vezujući sve grane kanapom uz niski oslonac (drveno kolje i sl.)

Rezistencija: ToMV, V, Fol, For, IR, Ma, Mi, Mj

Prospekat možete skinuti u PDF formatu ili pogledajte priložene slike.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HIBRID       VRSTA    RANOSTASNOST        OBLIK           TEŽINA      GAJENJE     MESTO

Salisidro     visoki               rani             blago spljošten    200-250     uz oslonac    plastenik

Radames    visoki               rani                   okrugli           200-250    uz oslonac    plastenik

Sahmat      visoki               rani              blago spljošten    200-220    uz oslonac    plastenik

Yanki          visoki               rani             blago spljošten    220-250    uz oslonac     plastenik

Corabell     visoki         srednje rani       blago spljošten    250-300    uz oslonac     plastenik

Avatar        visoki         srednje rani       blago spljošten    250-300    uz oslonac   plastenik/njiva

TD-8268       niski               rani                    okrugli         200-220    bez oslonca      njiva

CRX-31012  niski                rani             blago spljošten    200-250    bez oslonca     njiva
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PDF