Proizvodi

MYR linija

 myr_1

MYR su tečna vodotopiva đubriva zasnovana na mezo i mikroelementima udruženim sa aminokiselinama biljnog porekla i prirodnom glukonskom kiselinom. MYR đubriva sprečavju i leče nedostatak hraniva, podižu prinos i kvalitet ploda.

Sve hranljive materije su helatno vezane i potpuno vodotopive. Oligonutritivni kompleksi MYR-a imaju stabilnu strukturu čak i u alkalnim sredinama, koje sprečavaju formiranje soli ili nerastvorljivih hidroksida. Proizvodi dolaze iz inovativnog LISIVEG sistema i dobijeni su stvaranjem organskih veza izmedju hranljivih elemenata (kalijum, magnezijum, kalcijum, bor, mangan itd.), glukonske kiseline i aminokiselina.

MYR tehnologija garantuje najveću moguću efikasnost, brzo usvajanje bez gubitak zbog nerastvorljivosti. MYR predstavlja rezultat pažljivog istraživanja mehanizama usvajanja od strane biljke sa ciljem sprečavanja fitotoskičnosti izazvane mikroelementima (često se zaboravlja da je nedostatak mikroelemenata vrlo blizu njihovom toskičnom nivou).

Aminokiseline iz MYR-a su optički aktivne. Povećavaju  maksimalnu biološku ulogu elemenata i efiksnost fizioloških procesa biljka.

Aminokiseline iz MYR-a se brzo usvajaju i onda  inkorporiraju u ćelijske sokove: one svoju funkciju mogu da obave u biljci koja je pod stresom za svega par sati, omogućavajući velike  uštede energije i dozvoljavajući stvaranje  optimalnih uslova za razvoj.

Italpollina koristi isključivo biljne sirovine koje su strogo kontrolisane od starne nadležnih veterinarskih institucija, koje nisu genetski modifikovane i koje su oslobodjene teških metala (hrom, olovo, arsen, …) i drugih kontaminirajućih materija.