Proizvodi

Ostala specijalna đubriva

GEL MICRO

Micro
Mikroelementi, za koje se često koristi izraz "elementi u tragovima" ,od presudnog su značaja za pravilan rast i razvoj biljke i kao takvi su nezamenljivi u svakom programu ishrane. Za razliku od makroelemenata nisu gradivni elementi, ali zato utiču na veoma bitne procese u samoj biljci kao što su stvaranje hlorofila, fotosinteza itd..

Iako su potrebe biljaka za mikroelementima male, nedostatak bilo kojeg od njih može prouzrokovati značajne gubitke u celokupnoj proizvodnji, a kao glavni simptomi nedostatka nekog od mikroelemenata su hlorotične promene na mladim listovima.

Glavni mikroelementi su Bor(B), Bakar(Cu), Gvožđe(Fe), Mangan(Mn), Molibden(Mo) i Cink(Zn). Nedostatak mikroelemanata u ishrani biljaka može biti prouzrokovan zbog nedostatka mikroelemenata u zemljištu, ali i zbog nemogućnosti usvajanja uzrokovanih previsokom pH vrednošću i u tom slučaju ih moramo dodati preko lista.

GL đubriva su nova generacija posebnih, vodotopivih đubriva, razvijena i odobrena u LEMAGRO timu. GL đubriva su stvorena u obliku emulzije - gela koji se meša sa vodom. Na oko primetna je takođe i velika razlika u sastavu, tj. visokog udela hraniva, jer je primenom ove tehnologije za proizvodnju omogućena visoka koncentrovanost (do 99%) uz minimalno učešće obaveznog nosača.

GL-micro je visokokoncentrovan kompleks mikroelemenata zasnovan na Liminoj GL tehnologiji i namenjen pre svega za folijarnu primenu. GLY16 nosioci poboljšavaju prodiranje u list i povećavaju usvajanje elemenata.

Zašto GL-micro?

  • Zbog svoje gelaste strukture ima odličnu rastvorljivost u vodi, a prilikom tretmana na list se nanese tanak film gela koji dugo stoji i na taj način omogućava duže usvajanje hraniva.
  • Bolja usvojivost - manji kompleksni agensi u GLY16 omogućavaju lakše prodiranje mikroelemenata u list. Pokretljivost mikroelemenata u biljci će biti brža i efikasnija u poređenju sa poznatim EDTA i DTPA sintetičkim agensima.
  • Sigurnost primene - GLY16 kompleksni agensi su manje fitotoksični za biljke nego sintetički helatni agensi.
  • Visoka koncentracija – zahvaljujući GL tehnologiji povećana je koncentracija mikroelemenata u preparatu, za razliku od već postojećih na tržištu, tako da je efekat primene dosta brži i primetniji.

Recite NE žutim listovima u vašem usevu !!!

GEL CALCIPHOS

PROPISAN SADRŽAJ                                     W/W          W/V

Ukupan azot (N)                                                5,6%          9,0%
          Nitratni azot (N-NO3)                               5,0%          8,0%
          Ureični azot (N-NH2)                                0,6%         1,0%
Fosfor pentoksid (P2O5), vodorastvorljiv            40,0%        66,0%
Kalcijum oksid (CaO), vodorastvorljiv                  7,0%        11,5%

Magnezijum oksid (MgO), vodorastvorljiv             0,7%         1,2%
Bor (B), vodorastvorljiv                                     0,10%       0,16%
Cink (ZN), EDTA-helatovan, vodorastvorljiv        0,35%        0,57%

 
CALCIPHOS je novo folijarno hranivo koje kombinuje fosfor sa visokim sadržajem rastvorljivog kalcijuma, magnezijuma, bora i cinka sa Liminom GL-tehnologijom.Koristi se kao specifično đubrivo za određene useve da bi se uklonili nedostaci voća, povrća i ostalih specifičnih useva. Calciphos stimuliše razvoj krtola, razvoj korena, jačanje ćelijskog zida i poboljšava kvalitet plodova.

VISOKO KONCENTROVAN
Manji broj upotrebe znači manje proizvoda za rukovanje, skladištenje.

NIZAK pH
GL Calciphos ima neutralizujući efekat dajući bolje rezultate u alkalnim zemljištima i u rastvorima sa visokom pH vrednošću.

- Oslobađa CaO iz sloja zemljišta čineći ga dostupnim biljkama
- Poboljšava usvajanje hraniva- Oslobađa druge prirodne zemljšne elemente kao što su magnezijum, gvožđe, mangan i cink.

Instant GEL
Razlaže se trenutno i potpuno u hladnoj vodi. Kombinovano sa neutralizujućim efektom, GROGREEN GL Calciphos održava rasprskivače i sistem za navodnjavanje čistim.

JEDINSTVEN SASTAV

Fosfor
Stimuliše cvetanje, sprečava odbacivanje plodova, potpomaže razvoj krtola kod krompira.

Kalcijum
Ojačava ćelijske zidove, povećava otpornost, produžava životni vek, sprečava nepravilnosti nastale usled nedostatka kalcijuma kao što je gorka jamičastost, sušenje cvetova...

Magnezijum
Sprečava i leči nedostatak magnezijuma. Calciphos poboljšava fotosintezu i formiranje hlorofila.

Bor
Igra značajnu ulogu u deobi ćelija i daje čvrstinu ćelijskom zidu. Utiče na razvoj cveta, ploda i razvoj semena.

Cink
Je presudan za pravilno funkcionisanje mnogih enzimskih sistema u biljci. Većina alkalnih zemljišta su deficitarna u cinku. GL Calciphos sadrži adekvatan nivo cinka.

GROGREEN CALCIPHOS se može koristiti tokom svih faza razvoja biljke, ali je prvenstveno koristan u periodima visoke potrebe za Fosforom i Kalcijumom. Stoga se prvenstveno koristi u periodu razvoja korena, cvetanja, formiranja plodova i sazrevanja.

Fertirigacija
Opšta primena ovog đubriva bi bila od 2,5-3 kg/ha/dan. Preporučljivo je koristiti osnovno rešenje u roku od 2-3 dana. Nakon unošenja đubriva u sistem nastaviti zalivanje čistom vodom da bi se sistem isprao.

Pakovanje: 5 kg

FOLIJARNA PRIMENA                                              TEHNIČKI LIST