Moja korpa
 

Cora Seeds

Paradajz

U izuzetno velikoj ponudi determinantnih hibrida paradajza za svežu potrošnju i za industrijsku preradu, vašoj pažnji preporučujemo sledećih nekoliko hibrida.

AVATAR F1

avatar

Srednje rani indeterminantni hibrid krupnih plodova, tzv. ”beef” tip paradajza. Plodovi su izuzetnog ukusa, prosečne težine 250-280 grama, okrugli do blago spljošteni sa blago izraženim režnjevima. Snažna i bujna biljka obezbeđuje dugo i stalno plodonošenje. Iako je namenjen za sve tipove proizvodnje, naša je preporuka da se zbog svoje tolerancije na visoke letnje temperature koristi za proizvodnju na otvorenom, uz vertikalnim osloncem, na 8-10 etaža.
Rezistencija: ToMV, V, Ff, Fol, IR Ma, Mi, Mj

ALBAROSSA F1

albarossa

Vrlo rani determinantni hibrid industrijskog paradajza, namenjen pre svega za mašinsku berbu jer preko 85% plodova sazreva istovremeno pa je dovoljna samo jedna berba. ALBAROSSA je izuzetno prinosan hibrid okruglih plodova prosečne težine 75-85 gr, sa visokim sadržajemsuve materije i visokim Brix-om: 5,5-6,0°brix.

 
 

FANTER F1 (CRX 71056 F1)

CRX 71056 F1

Srednje rani hibrid determinantnog paradajza namenjenog pre svega za industrijsku preradu i mašinsko branje. U pitanju je vrlo prinosan hibrid, snažne biljke i vrlo čvrstih plodova, prosečne težine 90-100 gr. Visok procenat suve materije, debljina mesa i minimalna količina soka u plodovima garantuju najbolju proizvodnju finalnih namirnica poput kečapa, soseva i sličnih proizvoda od paradajza.

CRX 71747 F1

CRX 71747 F1

Reč je o vrlo ranoj determinantnoj vrsti cherry paradajza, namenjenog za svežu potrošnju. Snažna biljka zameće veliki broj ujednačenih okruglih plodova, prosečne težine oko 25 gr a koji se mogu brati u grozdu ili pojedinačno. Ovaj hibrid odlikuje izuzetan ukus i slast sa visokom koncentracijom šećera od preko 8°Brixa. Namenjen je za najraniju proizvodnju ispod plastičnih tunela kao i za otvorenu površinu.

ROCIA F1 (CRX 71111)

CRX 71111 F1

Vrlo popularna vrsta paradajza u tipu San Marzano, namenjena podjednako za svežu potrošnju i za industrijsku preradu. Plodovi su izduženi, sjajne crvene boje, vrlo tvrdi, prosečne težine 100-110 gr. Spada u grupu FULL FLASH hibrida paradajza. To znači da je unutrašnjost ploda bez imalo soka, i da je u potpunosti ispunjena sa pulpom.

RIO GRANDE

Rio grande

U pitanju je jedna od najpopularnijih determinantnih sorti paradajza širom sveta. Proizvodi se kao konzumni za svežu potrošnju ali i za industrijsku preradu. Pogodna je i za ručno i zamašinsko branje. RIO GRANDE je vrlo rodna sorta, sa plodovima prosečne težine 120-130 gr. okruglog-blago izduženog oblika i sjajne crvene boje. Adaptibilan je na različite uslove i tipove proizvodnje.

RADAMES F1

Radames

Rani hibrid paradajza neograničenog porasta, namenjen za celogodišnju proizvodnju u različitim u slovima i objektima. Snažna i bujna biljka garantuje visoke i stabilne prinose tokom cele vegetacije. Ima kratke internodije što ga čini lakim za berbu. Plodovi su vrlo ukusni, čvrsi, okrugli, prosečne težine 200-250 grama. Plodovi dobro podnose transport i stajanje na tezgi a da pri tome ne izgube na kvalitetu.

Rezistencija: ToMV, V, Fol, For, IR, Ma, Mi, Mj

CORABELL F1

Corabell

Srednje rani indeterminantni hibrid paradajza krupnih plodova, 250-300 grama. Na cvetnim granama formira 5-6 blago spljoštenih i vrlo čvrstih plodova. Odlikuje se velikom otpornošću na bolesti i visokom tolerancijom na klimatske uslove. Namenjen je za proizvodnju u plastenicima sa ili bez grjanja.

Rezistencija: ToMV, TYLCV, V, Ff, Fol, For, IR Ma, Mi, Mj

CRX-31012

CRX-31012

Novi rani determinanti hibrid njivskog paradajza namenjen za svežu potrošnju tokom cele godine. Uzgaja se sa ili bez oslonca i uspešno zameće i plodonosi tokom celog leta pa sve do prvih niskih temperatura. Plodovi su čvrsti, blago spljošteni, prosečne težine 200-250 gramaa.

Rezistencija: ToMV, V, Ff, Fol, IR Ma, Mi, Mj

PINK WAVE F1

Pink Wave

Novi rani, indeterminantni hibrid paradajza pink boje namenjen za svežu potrošnju tokom cele godine. Snažna i bujna biljka svojom zelenom masom štiti plodove od sunčevih ožegotina. Plodovi su vrlo ukusni, jarke pink boje, prosečne težine 200-240 grama.

Rezistencija: ToMV, V, Ff, Fol, IR Ma, Mi, Mj