Moja korpa
 

Cora Seeds

Luk

Cora Seeds ima eksperimentalnu stanicu u Ćezeni, u centru severne Italije gde se tradicionalno proizvodi crni luk, počevši od različitih vrsta prezimljavajućeg luka pa do velikog broja različitih vrsta i tipova luka za letnju proizvodnju. Sve ove vrste su namenjene za proizvodnju u pojasu od 40° do 50° geografske širine.

Cora Seeds ima instaliranu najsavremenije opremljenu biotehnološku laboratoriju koja uz pomoć visoko kvalifikovanog osoblja, može da vrši analize iz različitih oblasti uključujući i molekularnu biologiju. Ova laboratorija takođe pruža mogućnosti da se rade i analize na različite patogena i kao takva nudi kvalitetnu podršku raznim stručnim institutima i institucijama, univerzitetima i sl.

Novostvoreni hibridi se isprobavaju na prvom mestu u eksperimentalnoj stanici, a zatim i u svim proizvodnim regijama u Italiji i u nekoliko stranih zemalja, uz obavezno prisustvo sopstvenog tehničkog osoblja.

Cora Seeds se nalazi u Ćezeni, na teritoriji nadaleko poznatoj po proizvodnji semena crnog luka. Zbog toga je u mogućnosti da direktno prati kompletnu proizvodnju i omogući svojimkupcima najviši nivo kvaliteta semenskog materijala.

LUKOVI DUGOG DANA

MUSA F1 (CRX2381)

Musa

Rano nivi hibrid pogodan za prolećnu setvu.Dobra jaka biljka, daje vrlo ujednačene, uiformne, srednje veličine okrugle glavice, monocentrične sa uskim vratom.
Dobar kvalitet ljuske,zlatno smeđe boje,pogoda za mehaničku berbu i dugo skladištenje. Musa F1 je novi hibrid napravljen za ranu berbu da bi stigao što pre na tržište, sa odličnim proizvodnim kvalitetom i kvalitetnom ljuskom. Namenjen za preradu i sveže tržište.

ELENKA F1

Elenka

Novi, izuzetno prinosan hibrid (preko 90 t/ha) namenjen za najduži lager - čuvanje i do 10 meseci nakon vađenja, sa atraktivnim lukovicama sjajne tamno-bronzane boje.
Biljka je brzog i snažnog porasta, tolerantna na plamenjaču. Izuzetno čvrste lukovice sa min. 4 sloja ovojnih listova omogućuje postojanost lukovica i nakon vađenja i nekoliko prebiranja tj.pakovanja.

LAMYCA F1 

LamycaStandardni Corin hibrid luka za dugo čuvanje, konstantan u prinosima (80-90 t/ha), ujednačenih lukovica tamno braon boje, sa velikim brojemm ovojnih listova koji se ne odvajaju ni posle nekoliko prolazaka kroz selektore i sl.pakerice. Kratki i čvrsti vrhovi i uzani vrat omogućuju brzo sušenje i kvalitetno čuvanje. AMIKA F1 je hibrid luka namenjen proizvođačima koji teže maksimalnom kvalitetu lukovica.

FIAMA F1

fiama

Vrlo prinosan hibrid sa najatraktivnijom, sjajnom ljubičastom bojom, ujednačenih krupnih i okruglih lukovica, sa nekoliko čvrstih ovojnih listova od kojih svaki ima visoki sjaj bez obzira na vreme i način čišćenja. Ovaj hibrid luka, za razliku od sličnih, nema problema sa mašinskim vađenjem, zato što su glavice veoma čvrste i otporne na mehanička habanja. Čuva se do početka leta, zadržavajući identične karakteristike kao i nakon samog vađenja.

PREZIMLJAVAJUĆI LUKOVI

Po prvi put našim povrtarima predstavljamo izuzetnu selekciju Cora seeds prezimljujućih lukova. U pitanju su lukovi kratkog dana, namenjeni za direktnu setvu iz semena, za zimsku proizvodnju mladog luka ili za prolećnu proizvodnju konzumnih lukovica.

Kao i kod lukova dugog dana, i zimski lukovi se mogu proizvoditi u svim bojama ovojnih listova. Zajednička karakteristika im je da se u toku zime istimogu brati i kaomladi luk, za prodaju u vezicama. MeđutimCora seeds na veliki broj tržišta plasira i hibride zimskog luka namenjene isključivo za berbumladog luka, tj. za vezice.

FOKKER F1

Foker

Najraniji hibrid prezimljavajućeg luka. Lukovice su braon boje, srednje krupne veličine. Za vađenje pristiže u prvoj polovini maja. Iako je namenjen za direktnu prodaju odmah nakon vađenja, može se bez problema čuvati do 6 meseci.

HYDRAS F1


hydras

U pitanju je prezimljavajući crni luk, sa lukovicama čiji su ovojni listovi bele boje. Kod nas je ova vrsta pozna-
ta kao „majski srebrnjak“. Srednje bujna biljka daje velike i krupne, okrugle lukovice, ujednačene po veličini,
spremne za vađenje sredinom maja. Namenjen je za svežu potrošnju ali i za sušenje i industrijsku preradu.

REFLEX F1

Reflex

Rani hibrid prezimljavajućeg luka, daje čvrste i okrugle lukovice, srednje veličine, zlatno žute boje. Preporučeno vreme za setvu je od kraja avgusta do polovine
septembra. REFLEX je spreman za vađenje u drugoj polovini maja. Kao takav može da se skladišti do kraja godine a da lukovice ne izgube na kvalitetu.
 


LUK SREBRNJAK - CRX 1923 F1

U pitanju je prezimljavajući crni luk, sa lukovicama čiji su ovojni listovi bele boje. Kod nas je ova vrsta poznata kao "majski srebrnjak". Srednje bujna biljka daje velike i krupne, okrugle lukovice, ujednačene po veličini, spremne za vađenje sredinom maja. Namenjen je za svežu potrošnju ali i za sušenje i industrijsku preradu.

MLADI LUK - samo za vezice

Hibridi zimskog luka bele boje namenjenog za berbu u vezicama u našoj ponudi nalaze se pod imenima "CRX-3131 F1" (crveni) i "CRX-1971 F1" (beli).