Moja korpa
 

Cora Seeds

Najviši kvalitet semenskog materijala

Semenska kompanija Cora Seeds zapošljava stručnjake raznih profila koji imaju višegodišnje iskustvo u proizvodnji crnog luka, lubenica, paprike, paradajza... bilo da je reč o selekciji ili proizvodnji semena. Ovakav oblik organizovanja dozvoljava da se neprestano investira u nova istraživanja i prati puni ciklus razvoja novih hibrida, od prvih laboratorijskih koraka do rezultata na sopstvenim oglednim poljima i na velikim komercijalnim površinama.

Cora Seeds ima eksperimentalnu stanicu u Ćezeni, u centru severne Italije gde se tradicionalno proizvodi crni luk, počevši od različitih vrsta prezimljavajućeg luka pa do velikog broja različitih vrsta i tipova luka za letnju proizvodnju. Sve ove vrste su namenjene za proizvodnju u pojasu od 40° do 50° geografske širine.

Cora Seeds ima instaliranu najsavremenije opremljenu biotehnološku laboratoriju koja uz pomoć visoko kvalifikovanog osoblja, može da vrši analize iz različitih oblasti uključujući i molekularnu biologiju. Ova laboratorija takođe pruža mogućnosti da se rade i analize na različite patogene i kao takva nudi kvalitetnu podršku raznim stručnim institutima i institucijama, univerzitetima i sl.

Novostvoreni hibridi se isprobavaju na prvom mestu u eksperimentalnoj stanici, a zatim i u svim proizvodnim regijama u Italiji i u nekoliko stranih zemalja, uz obavezno prisustvo sopstvenog tehničkog osoblja.

Cora Seeds se nalazi u Ćezeni, na teritoriji nadaleko poznatoj po proizvodnji semena crnog luka. Zbog toga je u mogućnosti da direktno prati kompletnu proizvodnju i omogući svojim kupcima najviši nivo kvaliteta semenskog materijala.