Moja korpa
 

Turoni

Turoni

Kao retko koja druga firma koja se bavi proizvodnjom i distribucijom mernih instrumenata, italijanska firma "TURONI" je specijalizovana za proizvodnju instrumenata namenjenih pre svega proizvođačima iz sveta hortikulture. U zaštitnom znaku firme stoji "solo istrumenti professionali" tj. samo za profesionalce, čime je nedvosmisleno određen smer u kome se kreće firma. Nekoliko decenija stvarano ime i ugled firme, omogućili su firmi TURONI da se ravnopravno nosi sa konkurencijom sa dalekog istoka. Samo ime Turoni dovoljna je garancija voćarima širom Evrope da su kupili originalan i kvalitetan instrument, koji se u praksi koristi dugi niz godina.

UPUTSTVA ZA UPOTREBU

Paletu TURONI instrumenata u našoj ponudi čine:

  • Optički refraktometri.
  • Penetrometar za voće. Turonijev penetrometar je duži niz godina najprecizniji i najkvalitetniji instrument takve vrste na tržištu EU.
  • Ručni prohromski kalibratori, za terensko merenje i kontrolu veličine plodova.
  • Mikroskopi, lupe i slična povećala.

MILWAUKEE

Najbrojniju grupu instrumenata u Milwaukee ponudi čine različiti instrumenti za merenje pH i EC vrednosti. Ovi instrumenti se proizvode u veoma različitim oblicima, od najprostijih ručnih instrumenata za rad na terenu do vrsta za laboratorijske potrebe.

Posebno interesantan je grupa instrumenata namenjena za očitavanje vrednosti kiseonika u vodi ili drugim tečnim oblicima. Preporučujemo uređaj pod imenom: Oxigen-meter SM-600.

Posebno interesantnu grupu instrumenata čine REFRAKTOMETRI. U pitanju su ručni i digitalni refraktometri za trenutno i direktno očitavanje dobivenih vrednosti.Ove instrumente je moguće koristiti za merenje vrednosti u voćnim sokovima, raznom piću, vinu, džemu, medu, mleku, slanim rastvorima, kandiranom voću, akumulatorima, antifrizu, itd. itd.

U ponudi imamo različite refraktometre za različite namene i vrste merenja:

MA 871 Digitalni refraktometar - 0 do 85% Brix
MA 872 Digitalni refraktometar - % fruktoze u vodenim rastvorima
MA 873 Digitalni refraktometar - % glukoze u vodenim rastvorima
MA 884 Digitalni refraktometar za vino - 0 do 50% Brix i 0 do 25% potencijalnog alkohola