Moja korpa
 

BVB - Supstrati

BVB - Supstrati

Profesionalni substrati za profesionalne baštovane

Preko 100 godina iskustva u proizvodnji supstrata, moderni proizvodni pogoni i dobro obrazovani i iskusni stručnjaci kao i svi zaposleni u kompaniji, doveli su do savršenstva proizvodnju supstrata za različite biljne kulture. Holandska kompanija "BVB" (Bas van Buren) je poznata kao proizvođač sa velikom paletom različitih supstrata namenjenih za profesionalnu proizvodnju povrća i cveća.

BVB za proizvodnju svojih supstrata koristi veliki broj sirovina prirodnog ili mineralnog porekla da bi omogućila maksimalan učinak u proizvodnji rasada i drugih mladih biljaka. Pažljivo se biraju i izdvajaju različite vrste treseta i sa različitih terena. BVB ima sopstvene površine u eksploataciji treseta u većini baltičkih i skandinavskih zemalja i velike površine za eksploataciju kokosa u Gani (Afrika). Pored ovih osnovnih sirovina, BVB širom sveta skuplja najrazličitije sirovine od kojih svaku odlikuje jedinstveni sadržaj organske materije, prirodno prisutni elementi i njihova privlačnost za mikroorganizme. Vulkanski pesak, komadići lave, perlit, vermikulit, glina samo su neke od prirodnih sirovina koje zajedno sa, korom i ljuspicama različitih drvenastih vrsta, organskim i mineralnim đubrivima i mikroelementima, čini BVB supstrate tako jedinstvenim i tako kvalitetnim.

U ponudi imamo četri tipa BVB supstrata:

SEEDLING (0-6)- 70 L
BLOCKING (0-10) - 70 L
TRAY (0-10) - 70 i 150 L
IMPRESS (0-10) - 70 L

Tray
50% crni treset, 25% smeđi treset, 25% beo treset + N:P:K + zeleni kreč

Blocking
70% crni treset, 30% beli treset + N:P:K + Mo + zeleni kreč

Seedling
80% beo treset, 20% kokosov treset + N:P:K + Mo + zeleni kreč

Impress
70% beo treset, 30% crn treset, spagnum treset + N:P:KKompanija BVB poseduje profesionalnu laboratoriju za kontrolu svojih proizvoda kao i sopstveno ogledno polje i folije u kojima se svakodnevno ispituju nove kombinacije, ali se istovremeno svakodnevno kontoliše postojeći kvalitet o čemu svedoče svi potrebni sertifikakti (ISO 9001, RHP itd.).

Pristupačna cena za visoki kvalitet,
čini BVB supstrate dostupne svim proizvođačima.


 

BVB supstrati se na sva tržišta na kojima posluje kompanija, prodaju upakovani isključivo u 70 litarske prepoznatljive vreće.

U zavisnosti od potreba gajenih biljaka, vodno vazdušnog režima, pH vrednosti i količine hranljivih elemenata, BVB na tržiše izlazi sa velikom paletom supstrata i za povće i za cveće.

U dogovoru sa stručnim saradnicima firme u potpunosti se ispunjavaju konkretne želje proizvođača. Tokom proizvodnje EC i pH vrednosti su optimizirane sa upotrebom specialno formulisanih PG-mixova i krečom. Po želji u supstrate mogu da se dodaju đubriva kao što su Osmocote ili Minigran. Za proizvodnju različitih vrsta cveća proizvode se različiti supstrati. Pored univerzalnih vrsta supstrata namenjenih za setvu sitno semenih vrsta i presađivanjemladih biljka, BVB na tržište isporučuje i gotove kombinacije za proizvodnju: gerbera, orhideja, ciklama i dr.

PREZENTACIJA (PDF)

Pored napred nabrojanih vrsta supstrata, posebnomesto u BVB ponudi supstrata, zauzimaju supstrati za jagode i pečurke.

Svi supstrati koji se koriste u proizvodnji jagoda i pečurki su razvijeni iz dugogodišnjeg iskustva, ogleda i povratnih informacija iz istraživanja stručnjaka i proizvođača.

 

Ovi supstrati su postali standardni proizvod za profesionalne proizvođače jagoda i pečurki u više od 30 zemalja na svetu, a BVB je postao vodeći svetski proizvođač supstrata za jagode i pečurke.