Moja korpa
 

BVB - Supstrati

SUBSTRATI ZA JAGODASTO VOĆE

Svi substrati za uzgoj jagodastog voća su razvijeni zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu, testiranju, istraživanju i konsultacijama sa proizvođačima. Bez obzira na zahteve uzgajivača, metode uzgoja ili sistem uzgoja, mi obezbeđujemo idealan substrat.


Za sve naše substrate koristimo sopstvenu tresetnu frakciju. Naši kupci kupuju najbolje sirove komade treseta iz cele Evrope. Nabavljeni blokovi treseta se mrve i prosejavaju u našim proizvodnim postrojenjima.
Prosejavanjem smrskanog treseta dobijamo različite frakcije. Frakcije se mogu mešati u bilo kom odnosu.
Kvalitet mešavine nije određen na osnovu grubosti, već prvenstveno odsustvom sitnih delova.

BVB pruža različita rešenja. Možemo napraviti formulacije sa dodatkom aditiva, sporoodpuštajućim i organskim đubrivima ili mikoriznim gljivama.
Takođe možemo podesiti frakciju svake mešavine. Možemo dodati kokosov treset, kokosove niti ili perlit. Pored toga takođe obezbeđujemo nekoliko tipova uzgojnih vreća koje sadrže naše glavne mešavine. Naši predstavnici mogu vam pomoći izabrati najbolje moguće substratno rešenje.


AFP i kiseonik:
Naše glavne mešavine se razlikuju jedna od duge prvenstveno po sadržaju vazduha i teksturne stabilnosti. Naše mešavine Soft Fruit Excellent i Soft Fruit Premium sastoje se od grube frakcije. Ove mešavine imaju veći sadržaj vazduha.


Apsorpcija vode:
Stepen apsorpcije vode i njegova raspoređenost je izražena takozvanom vodo-usvojivom karakteristikom. Ova vrednost, omogućuje uzgajivačima da procene kako će se substrat ponašati po pitanju usvajanja vode pod njihovim specifičnim uslovima uzgoja. Mešavine sa Vodo Usvojivom Karakteristikom preko 70% će usvojiti i rasporediti vodu veoma efikasno. Usvajanje vode može da zavisi od upotrebe specifičnih sirovih materija kao što je perlit ili/i kokos.

RHP
BVB substrati – substrati jagodastog voća se prodaju pod znakom kvaliteta nezavisne holandske inspekcijske organizacije RHP. Ovaj znak kvaliteta za substrate obezbeđuje prozvođače specifičnom garancijom kvaliteta. RHP obezbeđuje i garantuje kvalitet proizvoda kroz ceo lanac prizvodnje, od nabavke sirovina do obrade. Znak kvaliteta garantuje da substrat ispunjava sve relevantne potrebe kvaliteta.

BVB substrati
Više od sto godina iskustva čini BVB Substrate najboljim izborom za vas. Ovo široko iskustvo kombinovano sa modernim proizvodnim pogonima i jakom željom za savršenstvom čini BVB pouzdanim partnerom, i upravo zbog svega ovoga smo vodeći na ovom području.
U BVB-u sve se zasniva na kvalitetu. Proizvodnja i proces razvoja se ažuriraju na dnevnom nivou. BVB poseduje vrhunska proizvodna postrojenja i velike skladišne prostore. Linije za mešanje i upotrebljena tehnologija obezbeđuju da BVB proizvodi visokokvalitetne proizvode i u mogućnosti je da obezbedi različita rešenja za svakoga.

Podržani od strane ISO sertifikata i RHP kvaliteta omogućuje nam da garantujemo najbolji kvalitet.
Znanje je pokretačka sila iza svakog razvoja. BVB pridaje veliki značaj na razvoj i optimizacju novih i postojećih substrata. Naše laboratorije su opremljene sa aparaturom koja je jedinstvena u ovom području. Naša laboratorija je u mogućnosti da izvrši analizu substrata i sirovih materija zahvaljujući svojoj modernoj opremi.
Pored toga imamo i sopstvene plastenike u kojima možemo podložiti substrate i sirov materijal različitim istraživanjima i testovima. Zajedno sa svetskom mrežom specijalista možemo proširiti naše znanje i sprovesti ga u praksu.


Sve ovo čini BVB pouzdanim i specijalizovanim partnerom u uzgoju jagodastog voća. Iz tog razloga ponosni smo što ispunjavamo naša glavna načela pouzdan, progresivan i posvećen.